Produkty
{{product.title}} {{(product.price | currency).replace(",00", "")}}
Kategorie
{{(basket.prices.totalPrice | currency).replace(',00', '')}}{{getBasketItemCount(basket.items)}}
{{basketItem.product.title}}
{{basketItem.product.title}}
{{ $index > 0 ? ', ' : '' }}{{ isColorParameter(parameter) ? getColorText(parameter) : '' }}{{ !isColorParameter(parameter) ? parameter : '' }}
{{(getProductPrice(basketItem) | currency).replace(',00', '')}}
{{additiveServiceWithPrice.name}}
{{(additiveServiceWithPrice.price | currency).replace(',00', '')}}
{{basket.coupon.name}}
-{{(basket.prices.totalDiscountPrice | currency).replace(',00', '')}}

Ja probíhá výroba bezkofeinové kávy?

Výroby bezkofeinové kávy probíhá dvěma způsoby:

  • Prvním způsobem odstraňování kofeinu je tzv. nepřímá metoda pomocí organických rozpouštědel. Nejprve se zelené zrno napařuje vodními parami, aby zvětšilo svůj objem a rozevřelo se, což umožní lehčí průnik a kontakt rozpouštědla, které na sebe váže kofeinen. Poté se kofein s rozpouštědlem oddělí od zrna, které bylo opět napařováno, ale v tomto případě za účelem odstranění i případných zbytků rozpouštědla.Toto se několikrát opakuje až do odstranění posledních stop rozpouštědel a poté následuje sušení zrn.
     
  • Další metodou je tzv. „mokrá“ metoda. Principem této poměrně drahé metody je namáčení zrn ve vodě, která však s sebou strhává i část vonných látek za účelem vyluhování kofeinu.Ten se z vody odstraňuje na aktivovaných uhlíkových filtrech a pak se zrna suší ve speciálních nádržích. Zbytková voda, která obsahuje vonné látky, se odpařením zredukuje na koncentrát, kterým se zrna postříkají. Dekofeinace může probíhat i za pomocí superkritických plynů.

Servis kávovarů rychle a na místě

Široký sortiment čerstvé kávy a kávovarů

Doprava zdarma nad 2000 Kč

Instalace zdarma Praha a okolí

Moderní eshop od  Webmiumeshop